Hvad er det så vi kan:

Vi kan finde tid til fordybelse, ro til at lytte, mod til at prøve og finder trygheden i at lykkedes.

 

Hvordan gør vi så, jo en hel almindelig dag ville kunne se sådan ud.

Vi ta´r tøj på, alle hjælper sig selv, fra mindste barn til den ældste. Hver især arbejder hårdt på at få tøj på, den mindste måske kun med at få sat sig ovenpå flyverdragten, men det er jo den spæde start og med ros vokser følelsen af at kunne selv, næste gang lykkedes barnet igen og forsøger nu at iagttage næste step, som det igen forsøger sig med selv næste gang.

Ude på turen der jo er for børnenes skyld, jeg er på arbejde og kan gå en tur i voksen tempo i min fritid 😉 ser børnene alt og alt bliver undersøgt nærmere, muldvarpe skud bliver gravet i, pinde og grene tages med nogle skridt for at smides igen, måske bliver de en stund til kæpheste.

Blade samles og smides igen, vandpytter hoppes i, løbes igennem, eller blade smides i og grene bruges som fiskestang, bladene er fisk.

En gåtur kan tage 1 - 1,5 time og vi kan være rigtig våde når vi når hjem, men alle er glade og alle har haft en god tur. Der snakkes meget om det vi ser og oplever på turen, og jeg forsøger at få hvert enkelt barn til at fortælle om netop det jeg ved har en betydning for det enkelte barn, sammen sætter vi altså ord på.

Jeg vi påstå at vi på hver eneste tur er alle sanser igennem, jeg forsøger aldrig at kalde på børnene, det lykkedes jo desværre ikke altid, da der også her kommer en bil forbi i ny og næ og vi  kan have lidt tidspres hvis vi har en enkelt der af den ene eller anden grund skal hjem.

På turen hjælper vi hinanden med at se cykler og biler som vi skal flytte os for, vi går ofte på en skovsti hvor der kan komme en bil eller cykel, så lærer vi at stå stille inde ved siden og vente og vi holder godt øje med at alle er kommet langt nok ind 🙂 

Det at være sig bevidst om de andre er en social indsigt som vi alle har glæde af, og er en del af det at være en betydningsfuld del af et fællesskab.

 

Giv dit barn natur som gave,

førend det har lært at stave.

Lyse, sjove barndomsminder,

er en skat der aldrig svinder.

Fik du gode barndomsstunder,

går du aldrig rigtig under.

Barnet,  som er glad og kåd,

si´r som voksen: Jeg er noget.

forfatter ukendt.